
Flødeboller fra Irma
Historien om vores flødebolle går efterhånden flere år tilbage, men det handler stadig om verdens bedste flødebolleskum. Du kan købe Irmas håndlavede flødeboller i SuperBrugsen og Kvickly.

Kan du høre knækket?
I Irma-serien har vi en flødebolle, der har taget kunderne med storm, og som endda er Fairtrade-mærket. Vi vil ikke skrive om, hvordan de smager. Vi vil ikke engang forsøge. Så lad os hellere skrive om, hvordan de lyder: Knæk!
Der kommer et klart og tydeligt knæk efterfulgt af nogle små knaselyde, når tænderne bryder igennem den tykke overflade af enten mørk eller hvid chokolade. Lyden afslører, at her er der tale om en flødebolle med gods i: En tyk kuppel af chokolade på et solidt fundament af en fyldig, smagfuld marcipan.

Irmas håndlavede flødeboller
Mens duften af varm chokolade kildrer i næsen, marcherer de mange flødeboller i roligt tempo ned mod det lille vandfald af flydende chokolade, der flyder ud over flødebollen.
Med dejlig chokolade og flødeboller til, blev det hurtigt klart, at kunderne var klar til at betale lidt mere for fire helt ekstraordinære versioner af et produkt, der tidligere mest blev forbundet med børnefødselsdage.

Hemmeligheden
Skummet er hemmeligheden. Og den perfekte, cremede konsistens kommer ikke af sig selv. Det er skummet, der er det virkelige kunststykke, fortæller Nicolas Dorff, direktør for Sv.Michelsen Chokolade, der producerer Irmas flødeboller.
Når flødebollen bliver ”skummet op”, står der to uddannede konditorer og former selve flødebollen med en gammeldags sprøjtepose. Og man kan godt undre sig over, hvorfor det er nødvendigt at lave hver eneste flødebolle i hånden. ”Men du kan simpelthen ikke få den samme kvalitet, hvis du får en maskine til at lave det."

Lækker chokolade med fyld
Med skummet handler det om, at det bliver mere stift, hver gang du håndterer det. Så hvis det skulle igennem rør og dyser i en maskine, ville du slet ikke have den lækre og cremede struktur,” forklarer Nicolas Dorff, tredje generation af chokoladefamilien Sv. Michelsen Chokolade.

Det perfekte samspil
I dag er det dog ikke en kongekrone, men en lille Irma-pige, der giver det sidste præg på flødebollerne, inden de bliver nænsomt pakket i æskerne. Som Irmas Flødebolle-entusiaster vil vide, har den mørke udgave af Irmas udvalgte flødebolle en Irma-pige på toppen – et lille logo, der bliver fremstillet i kakaosmør på en specialprinter. Det er dog næppe logoets fortjeneste, at flødebollerne blev så populære. Det er fordi Irma smager af mere.
Men nu har vi allerede skrevet alt for meget om smagen. For hvis du ikke allerede kender smagen, så må du prøve selv. Knæk!
En krone på værket
”Hvis det betyder noget for kvaliteten, så holder vi fast ved, at det skal være håndlavet – som med flødebollerne. Vi har haft de samme holdninger til kvalitet gennem alle årene, og mange af opskrifterne har været fuldstændig de samme. Men det er også vigtigt hele tiden at være nyskabende og nysgerrig”, fortæller direktøren for Sv. Michelsen Chokolade, der i 1992 kunne sætte en kongekrone og prædikatet ”kongelig hofleverandør” på æskerne.