
Irma te
Irma også en rigtig tetante. Og sådan har det været i generationer. Te har en kerne af loyale forbrugere, der helst ikke vil have, at tingene ændrer sig for meget. Og i nyere tid er der kommet en masse forbrugere, hvor der næsten ikke kan komme nyheder nok.

Den velkendte te
Mange af de ting, vi lagde i vores indkøbskurv for årtier siden, findes ikke på hylderne i dag. Ikke fordi det var dårlige produkter, men fordi vores smag skifter, selvom smagsløgene sidder i den samme mund. Heldigvis er der også nogle ting, som altid vil være det samme. Mere eller mindre.
Kend din te: Disse begreber bør du kende

Sort te er en såkaldt fuldfermenteret te. Fra tebusk til tekop gennemgår den sorte te en proces, der i århundreder har været den samme. Det er fermenteringen, der udvikler den sorte tes smag og giver den farven.
Grøn te er den ”originale” te som laves af blade fra tebusken. Grøn te er tørrede og i visse tilfælde knuste blade, der kun har været udsat for sparsom iltning fra plukning til færdig te.
Hvid te får sin farve fra topskud af tebusken, der er beklædt med fine hvide dun. Topskuddene får lov til at visne naturligt, før de dampes let og tørres for at fjerne bladenes fugtindhold. Hvid te er ikke fermenteret og den mindst forarbejdede te.
Urtete kommer ikke fra tebusken, camellia sinensis, og har som sådan ikke noget med te at gøre. Det er fællesbetegnelsen for en række tørrede blandinger af blade, blomster og i visse tilfælde rødder og bark, som man i generationer har hældt kogende vand over og lavet en velsmagende, liflig drik.
Krydderte er oftest en sort te, tilsat en form for krydderibase eller andre aromastærke ingredienser som fx appelsinskal, kakao eller ingefær. Smagen er ofte kraftig og meget aromatisk.